Thu, 23 Jun 2022 21:30:35 +0000
a-bosszú-csapdájában-3-évad-48-rész-magyarul-videa

Szaporodás: A hímeket a fejükön található kinövésekről ismerhetjük meg. A nőstényeknek is lehet egy nagyon rövid bajusza, az ivarérett hímeké viszont látványos és gyakran villásan elágazó szarvakból áll. Könnyen szaporodnak társas akváriumban is. Az ikrák narancssárgák és nagy méretűek, a búvóhely tetejére ragasztja őket a nőstény. A hím az ivadék elúszásáig őrködik felettük. A fiatalokat puhára párolt zöldséggel, sórákkal, algatablettákkal etethetjük. © Kövess minket a Facebookon is! © Miró | W3C

  1. Pterygoplichthys pardalis – Óriás algaevő hal – Akvarista Lexikon
  2. Miért pusztulnak el a halaim? - Akvárium - Haziallat.hu
  3. Mi a baja az Algaevő harcsámnak?
  4. Algaevő harcsák, Anci, Ancistrus fajok. > Halak - wyw.hu
  5. * Akvárium - Tartalomjegyzék
  6. Akvaguru - MENÜ > HALAK > Vitorlás algaevő harcsa
  7. * Harcsa (Akvárium) - Meghatározás - Lexikon és Enciklopédia

Pterygoplichthys pardalis – Óriás algaevő hal – Akvarista Lexikon

algaevő harcsa betegségei képekkel

Miért pusztulnak el a halaim? - Akvárium - Haziallat.hu

  1. Torma palánta, gyökér GYÓGYNÖVÉNY - Jelenlegi ára: 200 Ft
  2. Fa és teakfa bútorok | Beliani.hu
  3. Multi alarm ügyfélkapu
  4. Rose gold dekoráció tea
  5. Algaevő harcsa betegségei mézgásodás
  6. IZombie 1. Évad online sorozat - dmdamedia.hu
  7. Karácsonyi tea csomag
  8. Mi a baja az Algaevő harcsámnak?
  9. Miért pusztulnak el a halaim? - Akvárium - Haziallat.hu
  10. 4 ÉVSZAK Hegyihotel - Vendéglátók

Mi a baja az Algaevő harcsámnak?

algaevő harcsa betegségei ragacsos

Algaevő harcsák, Anci, Ancistrus fajok. > Halak - wyw.hu

Egy igazán gyakori, közismert halról van szó, hétköznapi "beceneve" a plekó. Közel minden állatkereskedésben beszerezhető, ami sajnálatos probléma, hiszen mérete végett csak a legnagyobb szobai akváriumokban szabadna tartani. Ezzel szemben nagyon gyakran 50-100 literes medencékbe is megvásárolják, melyek teljességgel alkalmatlanok a plekók tartására. Beceneve a Hypostomus plecostomus névből ered – az igazi H. plecostomusok azonban rendkívül ritkák az akvarisztikában (és könnyedén megkülönböztethetőek). Sajnos még ma is rengeteg szakirodalom és kereskedő tévesen árusítja H. plecostomus néven őket. Kimondottan tűrőképes, kezdők által is könnyen tartható fajról van egyébként szó, gondozásának limitáló tényezője az akváriumméret. Minimum 450-500 literes akvárium szükséges (és célszerűen legalább 2 méteres medencehossz) ahhoz, hogy halaink kifejlődhessenek, jól érezhessék magukat. Egy kisebb akváriumban nem érik el kifejlett kori méretüket, ivarérettségüket (mivel károsodik a neuroendokrin rendszerük), gyakran idő előtt elpusztulnak, holott kifejezetten hosszú életű állatok.

* Akvárium - Tartalomjegyzék

algaevő harcsa betegségei mézgásodás

Akvaguru - MENÜ > HALAK > Vitorlás algaevő harcsa

A Pterygoplichthys fajok igényei nagyjából megegyeznek, így nincs nagy jelentősége a tévedésnek, viszont gyakran előfordul az is, hogy Ancistrus helyett kerül kis akváriumba, ami kellemetlen eset egy ilyen méretű hallal. A hátúszó mérete biztos pont az Ancistrus fajoktól való megkülönböztetéshez. Létezik albínó változata is. Éjszakai hal, nappal ritkán mozog, de etetéskor számíthatunk rá. Élettér: Nagyméretű akváriumot igényel, fa dekorációval, ami az emésztéséhez fontos. Fajtársaival szemben enyhén territoriális, de megfelelő méretű helyen ez nem okoz gondot. Igényli a zárt búvóhelyeket, ha több halunk van, mindegyik példányra jusson külön rejtekhely. Más fajokkal szemben békés, kistestű fajokkal is nyugodtan társítható. Erős csontpajzsai megvédik az agresszív halaktól. Eredeti élőhelyén lágy és savas víz a jellemző, de gond nélkül alkalmazkodik a középkemény csapvízhez. Amerikai sügéres biotópba praktikus választás. Táplálkozás: Bár az algaevő harcsák közé tartozik, csak ímmel-ámmal fogyaszt algát, különösen idősebb korára.

* Harcsa (Akvárium) - Meghatározás - Lexikon és Enciklopédia

( 30L-s. Most egy Eheim 2411 Biopower 160-as szűri, CO2 palackos, de ez pont hétvégén ürült ki, azóta 1ml/nap Easy Carbo van. ) Lehet, hogy ez a gond? Viszont úgy gondolom, hogy jobb felkészülni előre, ezért azon töröm a fejem, hogy beszerzek valami gyógyszert, hogy legalább legyen itthon. (sajnos vidéken, 200km-re Bp-től) nem egyszerű ilyen jellegű dolgok beszerzése, és ha csak a probléma tapasztalásakor rendelek valamit, akkor is min. 2-3 nap mire futárral megkapom) ha esetleg felmerül ismét a probléma. Viszont volna pár kérdésem. 1. Milyen gyógyszereket érdemes itthon tartani? 2. Ilyen kis méretű halaknál is használhatók ugyanazok a gyógyszerek, mint a nagyobb halaknál? Gondolok itt olyanokra mint: serra baktopur, serra baktopur (direct), Seachem ParaGuard, hasonlók. 3. Garnélákra, növényekre mennyire veszélyesek ezek szerek? A gyógyszereket lehet közvetlenül az akváriumba adagolni, vagy mindig elkülönítés után, csak a betegnek? Előre is köszönöm a válaszokat! Utoljára módosított: Szept 27, 2017 #634 Kb.

Most kb 50-55en vannak az akváriumban összesen. Előre is köszönöm a válaszokat! #635 Gyanis, hogy ez nem fertozes hanem serules. Veletlen nincs csipkelodes? Gurami, sziami? Nem latsz terulet felosztast? Tapatalkkal küldve az én MI 6 eszközömről #636 Szia! A képek alapján nekem bacinak tűnik. Sera baktopur + baktopur direkt vagy utóbbi helyett baktokill tabletta segí nagykerben egy eszme csere alkalmával azt mondták, hogy ilyenkor másodlagos a baci fertőzés, még valamilyen féreg is rágja a van a görbülés, esetleg fogyás. #637 Nagyon békésen el vannak. A friss élmények miatt esténként 2-3 órát ülünk az akvárium előtt és nézzük őket (minden túlzás nélkül) pont hogy az egyik molly nőstény követte a sziáminkat az első napon de a sziámi rá sem hederít. Sok búvóhely van szóval ha szükséges el tudnak bújni milliónyi helyre. A csipkedés okozta halált ki tudom zárni szinte biztosra, mert volt olyan is amikor előttem kezdett leépülni az egyik nőstény elmúlt 3 nap leforgása alatt már szerintem vagy tízen meghaltak amúgy kb.

ennyi napja került be egy nagy új búvóhely helyezés előtt forró vízzel lemostuk, de nem lehet hogy ezzel hoztunk be valamit? Abban reménykedem, hogy egy állatkereskedésben árult kifejezetten halaknak szánt búvóhely nem okoz semmi féle mérgezést... nem szeretném ha a többiek is meghalnának. Már előkészítettem vizet a cserére de még várnom kell vele. #638 Szia! Köszönöm a választ! Azonnal utána is nézek a szernek és beszerzem. Egyeztetek az állatkereskedésben is hátha ők is tudnak mondani még valamit. #639 Szia Szandra! Hogyan végeztétek pontosan az ùjra berendezést? Milyen szűrésetek van és mit csináltatok a szűréssel az újrarendezés alatt? 70-80 hal egy ekkora akváriumban túltelepítésnek minősül szerintem. Az is lehet, hogy màr hordoztak valamit és most a legyengült immunrendszerük miatt jött ki rajtuk. De lehet, hogy az ùj halakkal hoztatok be valamit, amire az elevenszülők érzékenyebbek. Egyetértve @ZaCK -el, szerintem is baci lehet, vagy legalábbis másodlagos bakteriális fertőzés. Erre utal a puffadt, görbült test, úszórothadás szerű tünetek, piros foltok.