Thu, 23 Jun 2022 22:52:25 +0000
eladó-border-collie-kölyök

Ferenc pápa legfőbb problémája, hogy miként tud reagálni a kétezer éves katolikus egyház a hívek eltűnésére. Orbán Viktor a behatolók által ostromlott keresztény Európa középkori üzenetére építve szeretné terjeszteni tovább a saját populista politikáját. Látszólag mintha egymás ellen küzdenének, pedig valójában más-más pályán játszanak. Vasárnap reggel a Szépművészeti Múzeumban fél órára leült egymással szemben két ember, akik teljesen mást gondolnak a katolicizmus és a kereszténység szerepéről a XXI. században. Pontosabban majdnem szemben, mert a magyar állam három vezetőjéből nem a valódi hatalom csúcsán lévő Orbán Viktor, hanem a diplomáciailag magasabb szinten álló Áder János ült szemben Ferenc pápával. Orbán arcán a pápai találkozáskor nyoma sem volt a szigornak, és még a híresen komoly Áder is elmosolyodott, amikor kezet foghatott az egyházfővel. Az, hogy maga a találkozó létrejött, nagy győzelem volt a magyar kormánynak és személyesen Orbánnak, miközben a pápalátogatás alapvetően nem úgy sikerült, ahogy ők szerették volna.

Orbán Viktornak üzent a pápa a záróbeszédében? - Jövő TV

  • Béres józsef gyermekei
  • Tiltott önkényuralmi jelkép lesz az Apple-logó | HírCsárda
  • Ytong vagy porfix 10
  • Friss citromfű tea készítése 4
  • Fura egy úr volt – Horger Antal halála (1946) | 24.hu
  • Farm vip 2 évad 9 rész
ferenc pápa orbán viktor

A miniszterelnök, az államfő és a miniszterelnök-helytettes a Szépművészeti Múzeum román csarnokában fogadta az egyházfőt. Ferenc pápa találkozott Orbán Viktorral Vasárnap reggel Budapestre érkezett Ferenc pápa, hogy részt vegyen az Eucharisztikus Világkongresszus zárómiséjén, majd tovább utazzon Szlovákiába négynapos országlátogatásra. A pápa útja a ferihegyi repülőtérről a Hősök terére vezetett, ahol a Szépművészeti Múzeumban találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder jános köztársasági elnökkel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel – számol be róla a Vatican News, illetve egy fotó a találkozásról Orbán Viktor Facebook-oldalára is felkerült. A pápa márciusban jelentette be, hogy Budapestre és Szlovákiába látogat. Ezt követően felmerült, hogy Ferenc nem fog találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, ami nagy felháborodást keltett Bayer Zsolt és Bencsik András kormányközeli véleményformálóknál – előbbi nevezte már korábban is "demens vénembernek" a pápát. Bár a pápa és a magyar miniszterelnök gyökeresen eltérő nézetei elsősorban a bevándorlással kapcsolatban, illetve a magyar kormányközeli médiának a pápát gyakran a közönségességig kritizáló hangvétele miatt akár indokoltnak is tűnhetett, hogy a találkozóra nem kerül sor, valójában a Vatikán ilyet sosem állított.

A pápa a Szépművészeti Múzeum protokoláris szempontok alapján berendezett helyiségében találkozott a magyar miniszterelnökkel. Megtörtént a találkozó Orbán Viktor és Ferenc pápa között. A miniszterelnök facebook oldalára egy fotót töltött fel, amin kezet fognak. A pápa a miniszterelnökön kívül a köztársasági elnökkel, püspökökkel, a magyarországi egyházak ökumenikus tanácsának képviselőivel és a magyarországi zsidó közösségek képviselőivel is találkozik, mielőtt elkezdi a szentmisét a Hősök terén. Ferenc pápa részletes programját itt nézheti meg. Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor! A HVG a következő generáció tájékozódásának segítésére támogatói programot hirdet. Sokszor nehéz körülmények között élő tehetséges fiatalok számára kívánunk veletek közösen rendszeres tájékozódási lehetőséget biztosítani. Keressük azokat a támogatókat, Lámpásokat, akik fontosnak tartják a jövő nemzedékének elvinni a fényt. A Lámpás programban támogatásoddal egy éven keresztül biztosítod a hvg360 kedvezményes előfizetését egy arra érdemes fiatal számára.

Botár Gergely / Miniszterelnökség / MTI A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa találkozója Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Ferenc pápa az eucharisztikus kongresszusra érkezett Magyarországra. Eredetileg 2020-ban tartották volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani egy évvel. Ezt az eseményt négyévente rendezik meg, de a pápa ritkán vesz részt rajta. Ennek alapján azt gondolhatnánk, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatása diplomáciai siker volt, hiszen nem kellett volna feltétlenül eljönnie. A siker viszont – már amennyi van benne – a magyar katolikus egyházé, nem a magyar kormányé. Ferenc az eredeti tervek szerint csak három órát töltött volna Magyarországon. A reptérről azonnal a Hősök terére vitték volna, majd a mise után elindult volna tovább Szlovákia felé.

Ferenc pápa találkozott Orbán Viktorral | Azonnali

burger king telefonszám

32. vers). Velünk is megeshet, hogy "félretesszük" az Urat, a szívünknek egyik sarkába, de közben vallásosnak és jónak tartjuk magunkat, tovább járjuk a magunk szabta utat és nem engedünk Jézus logikájának. " Ezzel a pápa a magyar politika vezetőinek üzenhetett, hiszen a magát kereszténynek és nemzetinek tartó kormány folyamatosan gyűlöletet szít, ahogy korábban a bevándorlók, úgy legújabban az LMBTQ személyek ellen, ez pedig merőben eltér a római katolikus egyház alapértékeitől. "Ha egy meleg ember keresi Istent, és jó szándékú – ki vagyok én, hogy megítéljem őt? " – írta korábban a BBC a pápával készített 2013-as interjújában, ezzel szemben a magyar parlament idén nyáron elfogadta a pedofil-törvény néven elhíresült javaslatot, mely a Fudan beruházásáról vitte el a fókusz, most pedig népszavazási kampányban teszik azt az állítást, hogy LMBTQ tagok nemváltó műtéteket hirdetnek óvodákban és iskolákban, amit éppen akkor vetettek fel, amikor kirobbant a Pegasus lehallgatási botrány. A pápa teljes beszéde ide kattintva olvasható vissza.

A csütörtöki Kormányinfón Orbán Viktor több kérdésre is válaszolt a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkező Ferenc pápa villámlátogatásával kapcsolatban. Ismert, a lengyel sajtóban a napokban megjelent, hogy Ferenc pápa Budapesti látogatása során egyes feltételezések szerint "politikai okokból" nem találkozik személyesen állami vezetőkkel, köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel sem. A hírrel kapcsolatban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is megszólalt, tisztázva, várhatóan sor kerül az említett találkozóra, de a pápa budapesti programja csak később véglegesül. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő korábban arról beszélt, hogy ez nem egy hivatalos pápalátogatás, ezért más szabályok vonatkoznak rá. A Kormányinfón Orbán Viktor először is azt szögezte le: "amit biztosan tudunk, hogy találkoztunk. Két alkalommal is: Rómában, illetve Róma mellett". Ezt követően kettéválasztotta Ferenc pápa államfői és egyházfői útjait. "Amikor államfőként érkezik, az államfőket megillető tisztelettel kell fogadnunk.

Szívesen említem meg itt, hogy éppen ebben az európai fővárosban találkoztatok 2017-ben Kelet-Közép-Európa püspöki konferenciáinak képviselőivel, és azt hangsúlyoztátok, hogy mindenki a maga identitásához ragaszkodik, de ez soha nem lehet oka az egymás iránti ellenségeskedésnek és lenézésnek, hanem segítenie kell az eltérő kultúrák közötti párbeszédet. Orbán Viktor ezzel szemben – némi középkori áthallással – annak a levélnek a másolatát adta át Ferencnek, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett. Ebben IV. Béla a pápához fordult segítségért a támadó tatárok ellen, ám végül Európa cserbenhagyott minket. Orbán a saját bevallása szerint azt mondta a pápának, hogy ne hagyja elveszni Magyarországot. Ebből viszonylag egyértelmű, hogy Orbán Viktor és Ferenc pápa más-más meccset játszanak. Ferenc legfőbb problémája az a régóta tartó vita, hogy miként tud reagálni a kétezer éves katolikus egyház a hívek eltűnésére. Orbán pedig a behatolók által ostromlott keresztény Európa középkori üzenetére építve szeretné terjeszteni tovább a saját populista politikáját.

Egyetértettek viszont a családok kérdésében, Orbán szerint Ferenc pápa is látja, hogy nagy erők dolgoznak Brüsszelben, hogy relativizáljáka családokat. A miniszterelnök szerint a pápa olyan sarkosan fogalmazott, hogy még ő is megdöbbent, azt mondta neki, hogy "ezt nem lehet engedni, a család az anya, az apa és a gyerek és pont. " És hogy a pápa az orbáni családpolitikát kommentálva (melynek a melegellenessé tett pedofiltörvény is része) hozzátette, hogy "go ahead, " vagyis "csinálják csak", mesélte még el a miniszterelnök.

Kapcsolódó Szakadó esőben vonultak a magyarok Ferenc pápa elé Nehéz, szakadó esőben sétált fel Csíkszereda központjából az a több ezer magyar hívő, akik egy héttel a csíksomlyói búcsú előtt elutaztak Hargita megyébe, hogy részt vegyenek Ferenc pápa miséjén. Budapestről viszont gyanúsan hamar továbbállt. Az eucharisztikus kongresszus legnagyobb talánya és meglepetése az, hogy Ferenc pápa miért utazott Budapestről tovább Pozsonyba. Ráadásul nem is csak arról van szó, hogy egy hosszú budapesti látogatást szakított volna meg egy rövid pozsonyival. Az eredetileg háromórásra tervezett budapesti út után három napra ment tovább Szlovákiába. Erre maga a pápa sem adott egyértelmű választ. Ő eredetileg is azt mondta, hogy a célja nem Magyarország, hanem az eucharisztikus kongresszus, tehát nem az országba jön, hanem a misére. De Budapest mindössze két órára van Pozsonytól, akkor pedig miért ne látogathatnánk el a szlovákokhoz? – tette hozzá akkor, újságírók előtt. És erre a kérdésre igazából a szlovákok sem tudják pontosan a választ.