Thu, 23 Jun 2022 23:18:10 +0000
szeplő-elleni-krém

A közgazdász végzettségű szakember több mint évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Az általa az alapítástól irányított ALTEO Csoport ma már a szektor egyik meghatározó magyar tulajdonú szereplője. A vállalat sikerének titka a három core tevékenység – az iparvállalatoknak nyújtott smart energy management szolgáltatások, az energiakereskedelem és a magas hatásfokú, illetve megújuló alapú energiatermelés – alapvető szinergiáinak kiaknázása. A vezérigazgató maga is számos területen igyekszik kapcsolatot építetni a különböző szektorok között: a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) elnökeként olyan társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásokra megoldást találni kívánó programokért felel, amelyek szoros együttműködést igényelnek a gazdasági élet szereplői, a civil szféra és az állami szereplők között. Ifj. Chikán Attila két gyermek édesapjaként elkötelezett a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés eszmerendszere mellett: saját blogot vezet Chikansplanet néven, a befektetők ismereteinek bővítésére pedig elindította a fenntartható energetikai befektetésekkel foglalkozó Smartinvest hírportált.

58. Közgazdász-vándorgyűlés: ifj. Chikán Attila, ALTEO Nyrt. - YouTube

Velük együttműködve közös célunk a 2030-ig történő időszak végére – a most indított Time to transform 2030 programunkon keresztül – mérhető eredmények felmutatása. " – tette hozzá szakmai programjáról beszélve az újraválasztott elnök.

Magyarországon például a Mátrai Erőmű a kibocsátás 10 százalékáért felelős. A szénnél maradva: India kérésére nem a szén kivezetése került be a COP26 csomagjába, csak a csökkentés, ami tulajdonképpen nagyon nem fér bele. Az más kérdés, hogy nincsen pontosan meghatározva, hogyan segítsük ezeket az országokat a jobb technológiák elérésében. Indiának például közösségi segítséget kell adni, hogy kivezessük a szénkorszakból. Nem az a cél, hogy a szégyenpadra állítsuk, hanem hogy segítsünk neki, akár befektetések formájában. Szerintem haladunk, és pozitív eredmények születtek. De a klímaváltozás elleni harcban a szavak helyett csak az fog igazán számítani, hogy az egyes országok milyen mértékben és ütemben teljesítik vállalásaikat. Az EU célként tűzte ki, hogy 2050-re karbonsemleges lesz. Ön szerint ez Magyarország számára mennyire reális? Itt vetődik fel az a nehéz kérdés, hogy a nukleáris energiának hogyan látjuk a szerepét. A megújuló energia egyre gyorsabb ütemben fog terjedni továbbra is, és az energiaigény nagy részét tudja majd fedezni, de ez még sokáig nem lesz százszázalékos.

A kötelező átvételi árak helyét a versenytárgyalás és az árkiegészítés veheti át, amely elsősorban a hosszútávra tervező, jelentős szakmai know-how-val bíró cégeknek kedvez majd. A piaci alapokra helyezett új támogatási rendszer áttételesen a szabályozói kockázatokat is csökkenti. 2014. április. 10:16 Váltani kell, mert e-szeméthegyekbe fulladunk Nem mehet sokáig már tovább, hogy a világ elektronikus hulladékának zömét a kínai Guiyu tartományba és a ghánai Agbogbloshieba landoltassa a világ. De azon már nem csak elgondolkodni kellene, hogy évi 50 millió tonnás "termeléssel" mit kellene kezdeni, mert 5 éven belül lesz az már 65 millióó tonna is. Jöjjön az "urban mining" kiterjesztése - javasolja a Chikans Planet. 2013. augusztus. 11:53 Szabó M. István Chikán: Mindenki leállt a bizonytalanság miatt A kecskeméti Graboplast-telepen naperőmű kerül az épületek tetejére. A múlt héten megjelent hírrel kapcsolatban az újdonság az, hogy az így megtermelt áramot a beruházó nem az államilag garantált, a piacinál jóval magasabb áron adja le a rendszernek, hanem saját maga értékesíti.

Újra Ifj. Chikán Attilát választották a BCSDH elnökévé - BCSD Hungary

Elkötelezett a fenntarthatóság iránt, a téma véleményvezéreként fenntarthatósági blogot vezet Chikansplanet néven. 2016 óta a BCSDH elnökeként vállal aktívan szerepet a szervezet munkájában. Dr. Fábián Ágnes ügyvezető igazgató Henkel Magyarország Kft. Adhesives Technologies üzletág igazgató 1996 óta tagja a Henkel Magyarország Kft. csapatának. A ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve lett a Henkel Adhesive Technologies üzletág vezetője, mely mellett 2011-től tölti be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját is. Pályafutását 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdte. Majd a Maybeline-nél és a Loctite Magyarországnál dolgozott értékesítési területen, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. Célja, hogy egyre több vezető ismerje fel, hogy a jó teljesítményhez elengedhetetlen, hogy fenntartóan működjön és az ügyfelei, vásárlói számára több értéket teremtsen. A fenntartható működés ma már olyan elvárás, ami nem lehet és nem is érdemes kikerülni.

  1. Előre teljes film magyarul videa
  2. Ifj. Chikán Attila
  3. Ifj. Chikán Attila - Tisztajövő

Nem kényszerpályán haladtunk azonban tovább, hanem az előre eltervezett úton, olyan projektekkel, amelyekkel megalapozzuk a későbbi évek sikereit. A megvásárolt szélerőműparkokkal a megújuló forrásokkal összefüggő, meglehetősen ambiciózus terveink teljesülése felé léptünk egy jókorát. Komoly terveink vannak az e-mobilitási piacon, amelyen önálló üzletágat indítottunk el 2020-ban azzal a nem titkolt szándékkal, hogy maradéktalanul kihasználjuk a vállalatcsoporton belül felmerülő szinergiákat. Kezdeményezéseink jó része a piac egészére gyakorol kedvező hatást. Ilyen a termelésmenedzsment szolgáltatás: ez nem csupán a nehezen tervezhető pótdíjfizetéstől mentesíti a felhasználókat, miközben jelentős adminisztratív terhet vesz le a vállukról, hanem a teljes villamosenergia-rendszer működését teszi harmonikusabbá, hatékonyabbá. Folytattuk további energiatárolók kiépítésének előkészítését, hiszen tudjuk, hogy a korunk egyik legnagyobb kihívására, az energiatárolás problematikájára választ adó projektek nagyban elősegíthetik az időjárásfüggő, megújuló bázisú erőművek hazai elterjedését.

A pandémia műszaki és üzletépítési értelemben egyaránt felerősítette az innovatív szemlélet jelentőségét a hazai megújuló szektorban. Vélemény. A válsághelyzetek egyik velejárója, hogy az üzleti szereplők minden figyelmüket és erőforrásukat a működési feltételek biztosításának szentelik, ez pedig elszívja a levegőt a jövőt megalapozó fejlesztések és a beruházások elől. Szerencsére az energetika, különösen annak az alapszükségletek ellátásával foglalkozó szegmensei, inkább válságálló, defenzív iparágnak számít, ennek megfelelően a pandémia sem igazán talált rajta fogást, egy-két terület kivételével. Ilyen volt például a villamosenergia-kereskedelem: a Mavir adatai szerint 2020 októberében sikerült visszakapaszkodnia az áramfogyasztásnak a megelőző évi szintre, a májusi mélyponton viszont több mint 10 százalékkal kevesebb fogyott, mint egy évvel korábban. Az energiaszektort jellemző reziliencia leghitelesebb fokmérője az ALTEO esetében épp a pandémia hatásai által leginkább érintett kiskereskedelmi üzletág, amelynek még a villamosenergia fogyasztás visszaesése ellenére is éves szinten 21 százalékkal nőtt az árbevétele.

Ifj. Chikán Attila

Így aztán a világjárvány nem volt képes útjába állni az energetika fejlődésének – még az alternatív energia térnyerését sem tudta visszafogni, pedig ennek a teljes ágazaton belül is kimagaslóan erős a beruházásintenzitása. Ráadásul a megújuló energiát hasznosító létesítmények jelentős hányadánál lényegében a kezdeti beruházások járnak a legtetemesebb pénzügyi kiadásokkal, ezekhez képest a folyamatos működtetés költségei elenyészőek. Nem éreztük, hogy a torkunkhoz lenne szegezve a kés: azt sokkal inkább, hogy a pandémia még jobban rákényszerített minket az innovációra. Miközben a folyamatos üzletmenetet természetesen biztosítani kellett, a jövőállóság sem szenvedett csorbát: nagyon konzekvensen és az eredeti ütemezés szerint mentünk előre az eltervezett beruházásokkal. Folytattuk a korábbi, 2016-tól 2019-ig tartó befektetési ciklust, amelynek keretében a beruházásokra, akvizíciókra költött 20 milliárd forintot főként megújuló energiaforrásokra fókuszáló befektetésekre és fejlesztésekre fordítottuk.

2006-ban alapította a DANDELION Kft-t, azóta annak ügyvezetője. A cégvezetés mellett is részt vesz szakemberként környezetvédelmi és folyamat-optimalizálási projektekben. Az elmúlt 12 évben kollégáival olyan innovációkat fejlesztettek, mint a vállalati szintű ökológiai lábnyom számítás valamint a jogszabályi megfelelőség önértékelésére kialakított GreenLex® szoftver valamint a dolgozói és szervezeti stressz-szint mérésére alkalmazható WorkStressMeter. A cégvezetési és tanácsadói tevékenység során az elmúlt közel 20 évben megismert vállalati működésekről és fenntarthatósági gyakorlatokról szerzett tapasztalataival és tudásával szeretné a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért működését az elnökség tagjaként támogatni.

ifj. Chikán Attila Újabb szélerőműparkot vesz az Alteo 2020. 09. 07. - 07:33 Az Alteo Nyrt. adásvételi szerződést írt alá a EIH Termelő és Szolgáltató Kft. -vel a tulajdonában lévő, 7 toronyból álló, 15 megawatt (MW) összteljesítményű bábolnai szélerőműparkot működtető társaság, a Pannon Szélerőmű Villamosenergia Termelő és Értékesítő Kft. megvásárlásáról – közölte az Alteo Nyrt. az MTI-vel. Kövess minket Újdonságok Minden jog fenntartva! ©2020 Tisztajövő

  1. Red rhino kipufogó classic
  2. Liebherr hűtő vélemény iskola